Crony Beauty (M) Sdn Bhd
Crony's World Of Excellence
By: Norhidawatie Abdul Aziz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 22-Oct-2005 00:00 Email | Share | Bookmark
Pakaian Pembentukan Tubuh CRONY - Revolusi Kecantikan Masa Depan

CRONY Body Contour Set Black Series (RM 1500-3 pcs set)
S1-1 Crony Envy Long Brassiere (RM 500)
S2-1 Crony Short Brassiere + Liquid Padding (RM 320)
S3-1 Crony Envy Long Drawer (RM 500)
S5-1 Crony Envy Girdle (RM 500)
S8-1 Crony Bustier Corset
Liquid Padding Bra with FIR (RM 30)
CRONY Body Contour Set Skin Color Series (RM 1440-3 pcs set)
S1 Crony Envy Long Brassiere (RM 480)
S2 Crony Short Brassiere (RM 270)
S5 Crony Envy Girdle (RM 480)
S5 Crony Envy Girdle (Back View)
S4-Crony Envy Short Drawer (RM 430)
S3 Crony Envy Long Drawer (RM 480)
CRONY telah memperkenalkan set pembentukan kontur badan yang dinamakan LAFENIE yang telah mengubah bentuk badan beribu-ribu wanita di seluruh dunia.Setelah 12 tahun diperkenalkan di pasaran Malaysia, ia tetap menjadi bualan hangat dan permintaannya semakin tinggi. Mengapa? Kerana selain harganya yang begitu berpatutan, kualiti dan material yang digunakan untuk membuat produk ini sangat tinggi dan berbeza dari pakaian pembentukan tubuh yang lain di pasaran. Ini tidak menghairankan kerana CRONY mempunyai pasukan penyelidik khas yang sentiasa melakukan penyelidikan untuk meningkatkan mutu dan kualiti pakaian ini dari masa ke semasa.

Projek kontur badan LAFENIE merupakan sinar harapan dalam pembentukan semula kontur badan kaum wanita. Melalui gabungan ilham fesyen negeri Perancis dan teknologi mikro, suatu perkembangan dalam pembentukan tubuh wanita telah tercipta.

Dalam usaha mempromosikan kecantikan yang menyeluruh bagi wanita, program kontur badan LAFENIE telah dicipta. Prinsipnya berdasarkan pemakaian pakaian dalam ketat yang memeluk badan untuk menambahkan kecantikan kontur badan dan seterusnya menghasilkan bentuk yang lebih ayu.Oleh itu pakaian dalam LAFENIE juga digelar sebagai “Envy Lingerie” (pakaian dalam yang menghasilkan perasaan iri hati).

Bagi menyambut permintaan golongan ramai untuk pakaian dalam yang lebih berkesan, pakar-pakar dalam bidang pembentukan badan, fabric dan sulaman telah bergabung untuk mengkaji masalah tersebut. Hasil gabungan tersebut mereka telah menemui suatu rekaan yang meniru kejadian alam semulajadi, yakni proses pengoksigenan yang terdapat pada sehelai daun.Permukaan daunnya licin dan berkilat sementara behagian dalamnya pula lembut membolehkan penyerapan air dan udara berlaku. Berdasarkan prinsip ini, sejenis fabric yang baru telah terhasil, iaitu “Oxygenyarn”.

Dengan gabungan nasihat pakar kontur badan yang mengenali bahagian-bahagian badan wanita serta ahli sulaman yang mahir menjahit fabric “Oxygenyarn”, maka terciptalah pakaian dalaman revolusi yang kemas dan cantik – LAFENIE!

Pelancaran pakaian wanita yang revolusi ini telah mendapat sambutan hangat. Pendapat ramai menyetujui bahawa sebarang pakaian di badan seharusnya selesa diguna terutama sekali pakaian dalam. Adalah penting untuk merasa sedap, selesa dan sihat semasa menggayakan pakaian.
Soalan yang timbul seterusnya pula ialah sekiranya pakaian dalam tidak ketat memeluk badan, adakah ianya berkesan.

Teori “Envy Lingerie” LAFENIE adalah sama seperti memakai cincin. Kita memakai cincin setiap hari, tetapi kita tidak pernah merasa tekanannya. Akan tetapi, apabila kita menanggalkan cincin, kesannya ketara di jari. Teori “Envy Lingrie” adalah seprti di atas, kelebihannya: Ia tidak memberikan tekanan, ia hanya membawa keberkesanan “Envy Lingerie” LAFENIE terdapat 7 kelebihan jika dibandingkan dengan pakaian dalam ‘foundation” biasa:

1. Hanya kecantikan dan bukannya tekanan. Berdasarkan teori bentuk badan, ia dicipta khas dengan rekaan ketegangan berperingkat dan selaras dengan daya ketahanan ketegangan tubuh badan wanita. Ia hanya menyelaraskan lemak dan tidak mnekan pertumbuhan sel-sel dan tulang.
2. Teori daun yang khas menciptakan “Oxygenyarn”, membenarkan kulit bernafas dengan mudah di samping menyekat pertumbuhan lemak.
3. Ciri-ciri penyerapan peluh, pengudaraan “Oxygenyarn” melindungi kulit supaya sentiasa kering, tanpa menghasilkan bau yang tidak menyenangkan dan pembiakan bacteria-bakteria. Ia selesa dipakai.
4. “Ketegangan kain fibre dua haluan” yang unik bertindak rapat dengan tubuh badan manusia, memberikan keberkesanan yang ketara.
5. Kualiti yang baik, permukaan luas sutera lembut dan bahagian dalaman kapas lembut, memelihara kulit lembut kaum wanita.
6. Rekaan yang berkualiti, mewarisi gaya penjahitan Paris yang ternama, mahupun setiap peralatan yang kecil (misalnya: pengait, tali bahu cangkuk…dan sebagainya) semuanya direka khas.
7. Menggunakan cara penjahitan yang bersesuaian dengan teori bentuk badan, menggariskan bentuk badan yang seimbang dan cantik lampai.

Adalah penting untuk mengetahui kandungan dan fungsi material yang digunakan untuk membuat baju pembentukan tubuh ini supaya hasil yang diperolehi berupaya untuk membentuk tubuh dengan selesa tanpa tekanan. Di Crony, kami menggunakan material Kapas 35%, Spandex 35% dan Sutera 30%. Setiap material ini mengandungi faedah dan fungsi tersendiri.

Kapas adalah sejenis fabrik lembut yang sering digunakan untuk membuat tekstil yang lembut dan boleh bernafas. Ia bertujuan untuk menyerap peluh dengan baik supaya kulit kita boleh bernafas seperti biasa apabila memakai pakaian pembentukan badan CRONY ini.

Spandex pula adalah sejenis kain sintetik yang boleh meregang sehingga 500 kali tanpa pecah. Ia bertujuan untuk memberikan fungsi elastik terhadap pakaian dalam agar ia boleh mengikut bentuk tubuh si pemakai tanpa memberikan tekanan terhadap tubuh badan.

Begitu juga dengan Sutera. Ia memberikan rasa sejuk apabila hari panas dan rasa suam apabila hari sejuk. Kerana itu, tidak hairanlah jika anda boleh memakai CRONY dalam tempoh waktu yang panjang antara 8-12 jam malah ada yang memakainya untuk tempoh waktu 24 jam.

Gunakan CRONY untuk melihat kesan serta merta pada tubuh badan anda! Selagi anda menggunakan Pakaian Dalam CRONY, masalah kulit menggeleber, payu dara jatuh, lemak berlebihan atau kegemukan tidak akan berlaku. Tidak kira berapa umur anda! Ini kerana Pakaian Pembentukan CRONY ini melawan graviti!
Hubungi saya untuk mendapatkan penerangan lebih lanjut dan untuk sessi demo percuma! Rasai sendiri kehebatan CRONY !

Norhidawati Abdul Aziz
Senior Executive Marketing Trainer
Email: watie@cronyparis.com
Yahoo ID: sexywatie
Website:www.cronyparis.com @ www.e-crony.com
Office:03-80246069
Fax:03-80246063/5069
Hp:016-2877122


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net